Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović učestvovaće na IV sastanku Savjeta ministara Energetske zajednice Jugoistocne Evrope u Briselu

Objavljeno: 26.06.2008. 19:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj, koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović, učestvovaće na IV sastanku Savjeta ministara Energetske zajednice Jugoistočne Evrope, 27. juna u Briselu. Cilj sastanka je doprinos jačanju ukupne saradnje među zemljama Jugoistočne Evrope, što je preduslov za stabilnost, ekonomski rast i prosperitet u tom regionu.

Ministri će na sastanku biti upoznati sa izvještajem o implementaciji radnog programa energetske zajednice i ostalim aktivnostima, a biće razmotrena i mogućnost proširenja energetske zajednice.

S obzirom da je rok za implementaciju određenih obaveza iz Sporazuma o formiranju Energetske zajednice odložen za 1. jul 2008. godine, sastanak će biti još jedna prilika da
se diskutuje o mogućnostima regionalne kooperacije u oblasti energetskog sektora, u cilju konačnog ispunjenja obaveza koje proizilaze iz Sporazuma.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?