Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga o inovacijama, ljudskim resursima, informacionom društvu i socijalnoj politici predstavnika institucija Vlade Crne Gore i Evropske komisije

Objavljeno: 11.07.2008. 21:54 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će 16. jula 2008. godine biti održan sektorski sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga o inovacijama, ljudskim resursima, informacionom društvu i socijalnoj politici na kojem će učestvovati predstavnici institucija Vlade Crne Gore i generalnih direktorata Evropske komisije, zaduženih za navedene oblasti.
Sastanaku će, ispred Evropske komisije, predsjedavati šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje Tereza Sobieski, a ispred Vlade Crne Gore Sekretar Sekretarijata za evropske integracije Ana Vukadinović i rukovodilac Grupe za evropske integracije za oblasti obuhvaćene sastankom Mileva Todorović.
Prvi dio sastanka biće posvećen razvoju ljudskih resursa i kulturne saradnje, kretanju radnika, koordinaciji sistema socijalne sigurnosti, radnom zakonodavstvu, rodnoj ravnopravnosti, anti-diskriminaciji, zdravstvenoj i zaštiti na radu, socijalnom dijalogu, zapošljavanju i socijalnoj zaštiti i inkluziji. Drugi blok biće posvećen ocjeni progresa koji je Crna Gora ostvarila u oblasti razvoja informacionog društva, mreže elektronskih komunikacija i saradnje u audio vizuelnoj oblasti.
Predstavnici institucija Crne Gore prezentiraće kolegama iz Evropske komisije ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u u svim sektorskim politikama koje su predmet izvještavanja, s akcentom na ključne aktivnosti u periodu od prethodnog sastanka održanog novembra prošle godine.
Sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga održaće se u zgradi Vlade Crne Gore, ul J. Tomaševića bb, od 09.30 18.00 sati. Uvodna izlaganja predsjedavajućih su otvorena za novinare.

Akreditacije novinara, snimatelja i fotoreportera možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel-fax 242 566.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?