Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija o bezbijednosti na Zapadnom Balkanu

Objavljeno: 16.07.2008. 21:08 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović i direktor Uprave policije Veselin Veljović će u četrvrtak, 17. jula, otputovati u Beč, gdje će učestvovati na Prvom ministarskom sastanku za implementaciju Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, kao i na Konferenciji o bezbijednosti na Zapadnom Balkanu.

Konvencija o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi je stupila na snagu 11. jula ove godine, završetkom procesa ratifikacije svih ugovornih strana, a na Prvom ministarskom sastanku ministri će imati mogućnost da sumiraju postignute rezultate, i diskutuju o daljim koracima, kako bi se obezbijedila puna implementacija Konvencije. Takodje, biće usvojena i Ministarska deklaracija.

Na Konferenciji o bezbijednosti na Zapadnom Balkanu, čiji je domaćin Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, biće razgovarano o mjerama za unapređenje borbe protiv terorizma, mogućnostima za razmijenu biometrijskih podataka, bezbijednosti ličnih dokumenata, te razvijanju interkulturalnog dijalaoga i budućim integracijama.

Takođe je predviđeno da, tokom dvodnevene posjete Beču, ministar Kalamperović i direktor Veljović održe niz bilateralnih sastanaka.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?