Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine organizuje radni sastanak crnogorskih institucija sa Državnim sekretarom u Ministarstvu životne sredine i uređenja prostora Republike Slovenije dr Mitjom Briceljom

Objavljeno: 29.07.2008. 19:34 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Pomoćnik ministra turizma i zaštite životne sredine Siniša Stanković sa saradnicima i predstavnicima crnogorskih institucija koje se bave zaštitom životne sredine, održaće u srijedu 30. avgusta radni sastanak sa državnim sekretarom u Ministarstvu životne sredine i uređenja prostora Republike Slovenije dr Mitjom Briceljom i saradnicima.

Sastanak je početak saradnje definisane Memorandumom o razumijevanju i saradnji u oblasti životne sredine između crnogorskog i slovenačkog ministarstva, koji su juče potpisali ministar turizma i zaštite životne sredine Crne Gore Predrag Nenezić i ministar životne sredine i uređenja prostora Republike Slovenije Janez Podobnik.

Memorandumom je, između ostalog, definisana tehnička podrška Vlade Slovenije u jačanju kapaciteta crnogorskih institucija i izradi zakonskih akata u toj oblasti, kao i transfer znanja i iskustava koje je Slovenija stekla tokom predsjedavanja u Evropskoj uniji.

Crnogorsko-slovenački memorandum definiše saradnju u oblasti zaštite Jadranskog mora i upravljanja ekološki osjetljivim područjima, te u zaštiti i upravljanju vodnim resursima i upravljanju otpadnim vodama. Radni sastanak će definisati konkretne aktivnosti i projekte u okviru dogovorenih modaliteta saradnje, koji proističu iz Memoranduma.

Sastanak će se održati u Institutu za biologiju mora u Kotoru u 11,00 sati. Sastanak se može snimiti, a izjave za medije su planirane u 12,00 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?