Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje akcionog plana za unapređenje razvoja malih hidroelektrana u Crnoj Gori

Objavljeno: 31.07.2008. 23:02 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i stalni koordinator sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov potpisaće u petak, 01. avgusta 2008. godine, Akcioni plan za unapređenje razvoja malih hidroelektrana u Crnoj Gori.
Opredjeljenje za izgradnju malih hidroelektrana, na bazi socio-ekonomskih i kriterijuma zaštite životne sredine, predstavlja nov razvojni potencijal u ekonomskom sektoru Crne Gore, koji će pomoći Vladi da obezbijedi dodatni kapacitet električne energije na isplativiji i ekonomski odgovorniji način. Taj cilj će se postići kroz podršku Vladi Crne Gore u pojednostavljenju tenderske procedure i unapređenju tehničke regulative za izgradnju malih hidroelektrana, prikupljanju osnovnih podataka za donošenje investicionih odluka, uspostavljanju konkurentnih uslova za investitore i pomoć Ministarstvu za ekonomski razvoj u razradi transparentnog tenderskog procesa.
Potpisivanje Akcionog plana obaviće se u Ministarstvu za ekonomski razvoj, sa početkom u 13,00 sati.
Nakon potpisivanja ministar Gvozdenović i gospodin Avanesov daće izjave za javnost.
Akreditacije za snimanje i praćenje događaja možete izvršiti na tel: 234 287.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?