Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Otvaranje Centra za podršku djeci i porodici u Bijelom Polju

Objavljeno: 01.08.2008. 00:32 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar pravde Miraš Radović i ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović, zajedno sa šeficom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Noalom Skinner i gradonačelnikom opštine Bijelo Polje Tarzanom Miloševićem, otvoriće u petak 01. avgusta u Bijelom Polju, prvi Centar za podršku djeci i porodici, čime će biti obogaćen sistem usluga za djecu u sukobu sa zakonom i djecu žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Centar za podršku djeci i porodici će omogućiti sprovođenje postupka posredovanja između žrtve i maloljetnika u sukobu sa zakonom. On će pružati usluge privremenog skloništa za djecu i žene - žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Ta, međunarodno poznata praksa ima veliki značaj za maloljetnike u sukobu sa zakonom, jer podržava proces pomoći žrtvama pružajući im sigurno i kontrolisano okruženje.

Ovo je prvi centar te vrste u Crnoj Gori, koji predstavlja značajnu komponentu podrške postojećem sistemu dječije i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Ceremonija otvaranja Centra održaće se u 11,00 sati (Ulica Slobode b.b.).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?