Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori održaće sastanak na kome će predstaviti zajednički portfolio za Crnu Goru u oblasti ekonomskog razvoja

Objavljeno: 12.09.2008. 01:18 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, održaće u petak 12. septembra 2008. godine sastanak na kome će predstaviti zajednički portfolio za Crnu Goru u oblasti ekonomskog razvoja.

Zajednički portfolio za sada obuhvata:
1) Podršku sistemu prostornog planiranja na nacionalnom nivou i strateško planiranje lokalnih vlasti u opštinama, sa ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za investicije i biznis;
2) Stručnu podršku reformama i razvoju politika u sektoru energetike kroz: a) procjenu uticaja na životnu sredinu za pojedine projekte i b) reformu politika u energetskom sektoru radi unapređivanja razvoja malih hidroelektrana u Crnoj Gori;
3) Partnerstvo sa privatnim sektorom kroz konkretne pilot-projekte u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Ljubljanskog Urbanističkog zavoda Tilen Smolnikar i Janja Solomun, koji će predstaviti slovanačka iskustva u oblasti izrade GIS baze podataka na osnovu urbanističkih planova.

Izjave o sadašnjoj situaciji i perspektivama pomenutih zajedničkih projekata daće ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov.

Sastanak će biti održan u restoranu Plavnica sa početkom u 09,00 sati, dok će izjave biti u 11,30 sati.

Napomena: Za predstavnike medija, u prostorijama restorana predviđenim za njih, između 11,15 i 12,00 biće priređeno osvježenje u vidu zakuske i pića, a biće im na raspolaganju i informacije o zajedničkim programima Ministarstva za ekonomski razvoj i UNDP-a.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?