Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednica Vlade Crne Gore Gordana Đurović primiće tim evaluatora Moneyvala (Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma)

Objavljeno: 12.09.2008. 20:23 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednica Vlade Crne Gore Gordana Đurović primiće u ponedjeljak, 15. septembra 2008. godine, tim evaluatora Moneyvala (Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma), koji boravi od 14 - 20. septembra 2008. godine, u službenoj posjeti Crnoj Gori. Razgovori će biti održani u Vili "Gorica", u 09,30 sati. Izjave za javnost predvidjene su sat vremena kasnije.

Tim evaluatora Moneyvala izvršiće od 14 - 20. septembra evaluaciju u toj oblasti u Crnoj Gori. Riječ je o drugoj evaluaciji u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Prvi put je procjena situacije u Crnoj Gori izvršena tokom 2003. godine. Ekspertski tim imaće glavni zadatak da izvrši procjenu uskladjenosti domaće legislative s međunarodnim standardima, te sprovodjenja zakona u praksi, funkcionisanja finansijskog sistema i postignutih rezultata u pomenutoj oblasti.

Tokom 6 dana boravka u Crnoj Gori, eksperti Moneyvala sastaće se izmedju ostalog sa predstavnicima: Uprave za sprječavanje pranje novca i finansiranja terorizma, Uprave policije, Državnog tužilaštva, Vrhovnog suda, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave Carina, Centralne Banke i Komisije za hartije od vrijednosti. Takodje su predvidjeni i radni sastanci sa predstavnicima ministarstava finansija, pravde, unutrašnjih i inostranih poslova. Nakon toga planirano je da se tim evaluatora sastane i sa predstavnicima zakonskih obveznika.

Evaluatorski tim čine: Charles Ott - ekspert FATF, Bostjan Skrlec - ekspert zadužen za procjenu harmonizacije uskladjenosti propisa sa medjunarodnim standardima, Paula Lavric ekspert za procjenu primjene propisa, Josep Maria FRANCINO - finansijski ekspert i Kirsten Mandrup administrator.

Za snimanje susreta potpredsjednice Đurović sa timom evaluatora i praćenje izjava nakon razgovora, treba akreditovati novinare i snimatelje kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?