Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Okrugli sto na temu Obrazovanje za mir

Objavljeno: 19.09.2008. 19:31 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Povodom 21. septembra - Međunarodnog dana mira, Ministarstvo prosvjete i nauke i Nansen dijalog centar Crna Gora, uz podršku mreže Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih konflikata (GPPAC), organizuju u ponedeljak 22. septembra 2008, okrugli sto na temu Obrazovanje za mir.

Rezolucijom 55/282, Ujedinjene nacije proglasile su 21. septembar Međunarodnim danom mira. Od tada mreža institucija, organizacija i pojedinaca širom svijeta obilježava taj dan, sa vjerom da je moguć mir. To je i posebna prilika da se uputi poziv svim vladama, agencijama Ujedinjenih nacija, regionalnim i nevladinim organizacijama da zajedno proslave 21. septembar, aktivnostima usmjerenim ka postizanju održivog mira. Mirovne organizacije iz cijelog svijeta upućuju poziv svim institucijama i pojedincima da obilježe taj dan sa 24 sata nenasilja i prekida vatre.

Okrugli sto će biti održan u sali za sastanke Ministarstva prosvjete i nauke u 10,00 sati, a otvoriće ga pomoćnik ministra prosvjete i nauke Marko Jokić i direktorica Nansen dijalog centra Crna Gora Svetlana Racanović.

Organizovanje te manifestacije je primjer dobre saradnje vladinih institucija i nevladinih organizacija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?