Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalna radionica za koordinaciju sanitarnih i fitosanitarnih procedura za Jugoistočnu Evropu i VI sastanak radnih grupa

Objavljeno: 22.09.2008. 18:01 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U periodu od 23. do 25. septembra 2008. godine, u Pržnom će biti održana Regionalna radionica za koordinaciju sanitarnih i fitosanitarnih procedura za Jugoistočnu Evropu i VI sastanak radnih grupa, u okviru CLDP - Program za razvoj trgovinskog prava, Američkog odjeljenja za trgovinu.

Program koordinacije sanitarnih i fitosanitarnih procedura je inicijativno finansiran od USAID-a kako bi se pomoglo naporima nacija u razvoju i nacija u tranziciji da izgrade odgovarajuću sredinu za povećanje trgovine i investicija i razvoj privatnog sektora. CLDP obezbjeđuje regionalnu tehničku asistenciju u deset zemalja koje su članice bivšeg Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, kako bi se smanjile barijere u trgovini i investicijama i kako bi se izgradili mehanizmi neophodni za povećanje međunarodne i regionalne trgovine i investicije.

CLDP, kroz seriju radionica, obezbjeđuje zemljama jugoistočne Evrope razumjevanje i implementaciju principa i mjera SPS sporazuma. Kao rezultat zemlje u regionu su uspostavile tri regionalne radne grupe za područja: bezbjednosti hrane, zdravlja životinja i zdravlja bilja. Ove tri radne grupe se fokusiraju na razvoj regionalnih solucija vezano za SPS probleme, kreirajući mehanizme za povremenu razmjenu inoviranih informacija vezanih za legislativu i regulatorni okvir kao i veću saradnju u odgovarajućim specifičnim slučajevima pojave bolesti ili štetočina.

Radionice i sastanci radnih grupa su podržane odgovarajućim ekspertskim savjetima službenika iz Američkog odjeljenja za poljoprivredu (USDA) i službenika FAO/Codex.

Radionicu će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Milutin Simović, a prisutnima će se obratiti predstavnica Ambasade Sjedinjenih Američkh Država u Crnoj Gori Alexandra Bonura i vođa CLDP programa Nnamdi K. Ezera.

Radionica će se održati u Hotelu Maestral, Pržno sa početkom u 9,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?