Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade za evropske integracije Gordana Đurović u radnoj posjeti Briselu

Objavljeno: 23.09.2008. 17:50 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade za evropske integracije, prof. dr Gordana Djurović, boraviće u radnoj posjeti Briselu od 23. 25. septembra 2008.godine, u okviru koje će se susresti sa gospodinom Oli Renom, komesarom za prosirenje u Evropskoj komisiji. Sastanak će biti posvećen pripremi predstojećeg Godišnjeg izvještaja o napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija, kao i planiranim koracima Crne Gore u predstojećoj fazi integracija. Programom posjete Generalnom direktoratu za proširenje, planirani su susreti sa najvišim predstavnicima Direktorata.

Godišnji izvještaj o napretku Crne Gore u procesu pridruživanja EU, treći po redu, biće prezentiran početkom novembra i predstavlja pregled ostvarenih reformi, na političkom i institucionalnom nivou, u procesu prihvatanja i sprovođenja evropskih standarda, iz perspektive Evropske unije.

Tokom boravka u Briselu, potpredsjednik Djurović razgovaraće sa gospodinom Dejvidom O´Salivenom, generalnim direktorom Direktorata za trgovinu u Evropskoj komisiji. Na sastanku će biti riječi o rezultatima bilateralnih rundi pregovora u procesu pristupanju Crne Gore Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, održanih prošle nedjelje u Ženevi. U Generalnom direktoratu za trgovinu planiran je i niz sastanaka sa predstavnicima sektorskih inicijativa u cilju konačnog usaglašavanja lista koncesija za ponudu za robe i ponudu za usluge.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?