Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske u Dubrovniku

Objavljeno: 23.09.2008. 18:46 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, koju predvodi ministar Jusuf Kalamperović, otputovaće u srijedu 23. septembra 2008. godine u Dubrovnik, gdje će je primiti ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Berislav Rončević sa saradnicima.

Tom prilikom ministri Kalamperović i Rončević potpisaće Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske o vraćanju i prihvatanju lica čiji je ulazak ili boravak nezakonit, kao i Protokol između Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske o implementaciji tog Sporazuma.

Predviđeno je takođe, da na tom sastanku, delegacije otpočnu zvanične pregovore o Nacrtu ugovora o dvojnom državljanstu između Crne Gore i Hrvatske. Osnove za pregovore i zaključivanje bilateralnih ugovora između Crne Gore drugih država o dvojnom državljanstvu, Vlada Crne Gore je utvrdila na sjednici održanoj 18. septembra 2008. godine, pa sastanak sa hrvatskom delegacijom predstavlja prvi u nizu razgovora koji će u narednom periodu biti održani radi pregovaranja i potpisivanja tih ugovora.


Istog dana, u hotelu "Kracija" u Cavtatu, u 12,30 sati, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović i njegov hrvatski kolega Berislav Rončević održaće konferenciju za štampu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?