Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Međunarodna konferencija "Žene u sistemu bezbjednosti Rezolucija 1325 SB UN"

Objavljeno: 02.10.2008. 22:11 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave i Kancelarija za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore organizuju, od 03-06. oktobra 2008. u Podgorici, Međunarodnu konferenciju "Žene u sistemu bezbjednosti Rezolucija 1325 SB UN".

U radu konferencije će učestvovati predstavnici/e državnih institucija i nevladinog sektora iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Na otvaranju konferencije govoriće ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, pomoćnik Ministra inostranih poslova Milorad Šćepanović, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Paraschiva Badescu, pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović, šefica Kancelarije za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, kao i predstavnik Fonda za razvoj žena Ujedinjenih nacija (UNIFEM).

Međunarodna konferencija se organizuje u cilju bolje implementacije i razumijevanja Rezolucije 1325, kao i razmjene regionalnih i međunarodnih iskustava u pogledu učešća žena u sistemu bezbjednosti i definisanja budućih aktivnosti na tom planu.

Međunarodna konferencija počinje 3. oktobra 2008. godine u 13,00 sati u Hotelu Crna Gora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?