Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prvi sastanak Zajedničkog odbora za praćenje u okviru Programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Srbije

Objavljeno: 03.10.2008. 18:47 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sekretarijat za evropske integracije Vlade Crne Gore organizuje I sastanak Zajedničkog odbora za praćenje (ZOP) Programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Srbije. ZOP je zadužen za donošenje odluka, koordinaciju i nadgledanje sprovođenja programa, koji je podržan kroz Instrument IPA (Instrument za pretpristupnu pomoć) Evropske komisije.

Nakon pozdravne riječi sekretara Sekretarijata Ane Vukadinović, prisutnima će se obratiti pomoćnik ministra finansija Republike Srbije Gordana Lazarević, šef operativnog sektora u Delegaciji Evropske komisije u Crnoj Gori Nikola Bertolini i menadžer za programe i koordinaciju u Delegaciji Evropske komisije u Srbiji Supilas Konstantinos.

Cilj sastanka je da se prodiskutuju pitanja povezana sa strukturama upravljanja ovog Programa, kao i sa formiranjem Zajedničkog tehničkog sekretarijata (koji će biti lociran u Prijepolju, sa antenom u Bijelom Polju) i sa procedurom za objavljivanje Prvog poziva za dostavljanje projekata za prekogranični program.

Članovi ZOP-a su predstavnici obje države, uključujuči 7 članova iz Crne Gore i 7 iz Srbije (kompetentni predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih organa i inistitucija iz teritorija koje obuhvata program).

Sastanak će se održati u ponedeljak, 6. oktobra 2008, u prostorijama Sekretarijata za evropske integracije Vlade Crne Gore (Ul. Stanka Dragojevića br. 2, sala na trećem spratu), sa početkom u 11 sati.

Mediji mogu da snime uvodna izlaganja.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?