Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija Unaprjeđenje ekonomskog zakonodavstva u zemljama Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 06.10.2008. 21:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U okviru projekta Investment Compact za Jugoistočnu Evropu, Ministarstvo za ekonomski razvoj u saradnju sa OECD-om, Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke i GTZ-om, organizuje 7. i 8. oktobra 2008. godine u Miločeru, regionalnu konferenciju Unapredjenje ekonomskog zakonodavstva u zemljama Jugoistočne Evrope.

Cilj konferencije je razmjena iskustava o procesu reformi ekonomskog zakonodavstva u zemljama Jugoistočne Evrope, kako bi se identifikovala dobra praksa i prepoznali instrumenti za unapređenje tog procesa i jačanje uloge parlamenta. Učestvovaće predstavnici zemalja članica OECD Investment Compacta, predstavnici OECD-a, javnog i privatnog sektora, kao i predstavnici parlamenata Crne Gore, Srbije, Makedonije, BiH, Albanije, Hrvatske, Moldavije, Rumunije.

Podsjećenja radi, OECD i GTZ su organizovali regionalni projekat, u okviru kojeg su rađenje pojedinačne studije koje obuhvataju pripremanje zakonskih akata, analizu parlamentarnog procesa, implementaciju akata i preporuke za unapredjenje reformi ekonomskog zakonodavstva za Crnu Goru, Srbiju, Makednoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Konferencija će biti održana u Hotelu Maestral, a otvoriće je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u utorak 7. oktobra u 09, 00 sati, nakon kojeg će se prisutnima obratiti ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?