Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić predvodi delegaciju Crne Gore na XIX Hotelsko-investicionoj konferenciji u Hong Kongu

Objavljeno: 15.10.2008. 18:47 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić predvodi delegaciju Crne Gore, koja učestvuje na XIX Hotelsko-investicionoj konferenciji u Hong Kongu. U delegaciji su i pomoćnik ministra turizma i zaštite životne sredine Nebojša Popović i savjetnik u kabinetu predsjednika Vlade Vojin Vlahović.

XIX Hotelsko-investiciona konferencija koja, po svom značaju i veličini, predstavlja najznačajniju i najveću investicionu konferenciju u oblasti hotelijerstva u Azijsko-Pacifičkom regionu, održava se u Kong Kongu od 15.do 17.oktobra. Ta konferencija je jedna od najvažnijih investitorskih događaja u oblasti hotelijerstva na teritoriji Azije, čiji značaj potvrđuju mnogobrojni i renomirani hotelski investitori, finansijeri i vodeće industrijske firme u Aziji, koji će uzeti učešća u njenom radu. Hong Kong je jedan od vodećih finansijskih centara svijeta i predstavlja veoma važan internacionalni centar za finansije i promet, sa najvećom koncentracijom najznačajnijih investicionih korporacija.

Prethodna, XVIII hotelsko investiciona konferencija, okupila je na jednom mjestu 800 vodećih investicionih kompanija iz Azijsko - Pacifičkog regiona i Azije uopšte, kao i veliki broj najznačajnijih hotelskih menadžment kompanija (Global Hyatt Corporation, Hilton Hotels, Marriott International, Inc., Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.).

Tokom konferencije, ministar Nenezić imaće niz sastanaka sa predstavnicima najznačajnijih svjetskih hotelskih lanaca i najznačajnijih investicionih kompanija iz oblasti turizma, kao što su Global Hyatt Corporation, Hilton Hotels, Marriott International, Inc., Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc., gdje će promovisati Crnu Goru kao atraktivnu investicionu destinaciju. On će, takođe, imati značajan broj ugovorenih intervjua sa najznačajnijim predstavnicima medija sa prostora Azijsko Pacifičkog regiona.

U septembru 2007. godine potpisan je Memorandumom o razumijevanju sa Nacionalnom turističkom upravom Narodne Republike Kine. Tim bilateralnim dokumentom o saradnji u oblasti turizma preciziraju se svi elementi turističke saradnje, a prvo zasijedanje crnogorsko-kineske Međuvladine komisija za trgovinsku i ekonomsku saradnju održano je početkom juna 2008. godine u Pekingu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?