Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija aktivnosti Savjeta za regionalnu saradnju (RCC)

Objavljeno: 11.11.2008. 19:33 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore i Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) organizuju prezentaciju aktivnosti Savjeta za regionalnu saradnju u Podgorici, 11. i 12. novembra 2008. godine.

Na sastanku eksperata RCC sa relevantnim državnim resorima i institucijama, predstavnicima civilnog društva i javnosti biće prezentovane aktivnosti Savjeta kroz šest oblasti koje su zemlje regiona označile kao polja od zajedničkog interesa: ekonomski i socijalni razvoj; infrastruktura i energetika; pravda i unutrašnji poslovi; bezbjednosna saradnja; izgradnja ljudskih resursa i parlamentarna saradnja. Pored domaćina, skupu će se obratiti i Jelica Minić, zamjenik generalnog sekretara RCC, kao i eksperti iz Sekretarijata zaduženi za navdene oblasti.

Prezentacija iz oblasti izgradnje ljudskih resursa biće održana u utorak, 11. novembra 2008. godine, sa početkom u 11,00 sati u prostorijama Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti, a ostale prezentacije biće održane u srijedu, 12. novembra 2008. godine, sa početkom u 11,30 sati u Kongresnoj sali kluba Demokratske partije socijalista, zgrada Vlade Crne Gore.

Predstojeći sastanak rezulatat je napora za uspostavljanjem komunikacije zemalja Jugoistočne Evrope sa Savjetom za regionalnu saradnju, u pravcu sveobuhvatnog artikulisanja nacionalnih interesa i programa saradnje u sklopu oživotvorenja projektno-orjentisane dimenzije aktivnosti RCC i regionalnog vlasništva nad ovim novim, najvažnijim mehanizmom i glavnim interlokatorom između zemalja regiona, Evropske komisije i ukupne međunarodne donatorske zajednice.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?