Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Sporazuma o rekonstrukciji školskih objekata na sjeveroistoku Crne Gore

Objavljeno: 12.11.2008. 22:59 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić i šef kancelarije Fondacije Caritas Luksemburg za Crnu Goru Ervin Mandžukić potpisaće u četvrtak, 13. novembra 2008. godine, Sporazum o saradnji Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore i Fondacije Caritas Luksemburg, koji podrazumijeva rekonstrukciju školskih objekata na sjeveroistoku Crne Gore V faza.

Ovaj projekat podrazumijeva adaptaciju šest vaspitno-obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola u opštinama Bijelo Polje, Berane, Plav i Rožaje, u skladu sa zajednički procijenjenim potrebama škola. Cilj projekta je podrška reformi sistema obrazovanja u Crnoj Gori, kao i unapređenje i poboljšanje uslova za rad i učenje u predmetnim školama za oko 5.000 direktnih korisnika. Na taj način, stvoriće se prostor koji odgovara potrebama učenika i uslovi za uspješnu implementaciju nastavnog procesa kroz primjenu metoda aktivnog učenja.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 675.000 Eura. Na osnovu Sporazuma, Ministarstvo će obezbijediti 20 % sredstava koji su potrebni za realizaciju tog projekta, dok se Fondacija Caritas obavezuje da obezbijedi ostala potrebna sredstva.

Projektom su obuhvaćene rekonstrukcije OŠ ''Donja Lovnica'' u Rožajama, OŠ ''Džafer Nikočević'' u Gusinju, Opština Plav, OŠ ''Marko Miljanov'' u Bijelom Polju, Gimnazije ''Panto Mališić'' u Beranama, OŠ ''Vukašin Radunović'' u Beranama i OŠ ''Mahmut Adrović'' u Beranama.

Sporazum će biti potpisan u sali Ministartva prosvjete i nauke (Trg Vektre), u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?