Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović učestvovaće na X Poslovnoj konferenciji u Portorožu

Objavljeno: 18.11.2008. 22:19 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku prof. dr Vujica Lazović biće jedan od vodećih govornika na jubilarnoj X Poslovnoj konferenciji, koja se održava 20. i 21. novembra 2008. godine u Portorožu.

Poslovnu konferenciju u Portorožu organizuje Ekonomski fakultet iz Ljubljane i magazin Finance, i predstavlja vodeći događaj te vrste među biznis zajednicom u Sloveniji i regionu. U centru pažnje ovogodišnje konferencije su globalna finansijska kriza i klimatske promjene.

Potpredsjednik Lazović će prvog dana konferencije imati izlaganje na temu Globalna finansijska kriza i njen uticaj na jugoistočnu Evropu. Tokom konferencije, potpredsjednik će održati i niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica konferencije, a prisustvovaće i prijemima koje će organizovati Predsjednik Slovenije Danilo Türk i bivši premijer Australije John Howard.

Ova konferencija tradicionalno okuplja veliki broj visokih državnih zvaničnika, predstavnika brojnih institucija zemalja Evropske unije i regiona, kao i predstavnika velikih svjetskih kompanija i finansijskih institucija. Ovogodišnja jubilarna X konferencija, okupiće više od 500 učesnika iz preko 15 zemalja koji će imati priliku da iznesu svoja viđenja svjetske finansijske krize, izazova koje ona postavlja pred vlade širom svijeta i, što je još važnije, načina za njeno efikasno prevazilaženje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?