Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: V.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić na sastanku Vojnog komiteta NATO u Briselu

Objavljeno: 18.11.2008. 23:27 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
V.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvovaće u srijedu, 19. novembra 2008. godine, na sastanku Vojnog komiteta NATO u Briselu.

Sastanku prisustvuju najviši vojni zvaničnici iz 26 država članica i 23 države partnera, a riječ je o redovnom, polugodišnjem sastanku na nivou načelnika generalštabova.

Vojni komitet NATO je najviše vojno tijelo u NATO, a na njegovim sastancima se razmatraju važna pitanja iz oblasti saradnje i funkcionisanja NATO zemalja članica i partnera.

Vojni komitet je potčinjen Sjevernoatlanskom savjetu (NAC) i Komitetu za planiranje odbrane, a sastavljen je od stalnih nacionalnih vojnih predstavnika. U okviru Evroatlanskog partnerskog savjeta otvoren je za partnere u formatu Evroatlanskog partnerskog vojnog komiteta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?