Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prijem predstavnika dječijih parlamenata osnovnih škola povodom 20. novembra - Dana prava djeteta

Objavljeno: 19.11.2008. 22:13 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je 20. novembra 1989. g. Konvenciju o pravima djeteta, kao prvi međunarodni ugovor koji se posebno i sveobuhvatno bavi pravima djeteta.

Povodom Dana usvajanja Konvencije, ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović primiće predstavnike dječijih parlamenata osnovnih škola dr Dragiša Ivanović i Savo Pejanović iz Podgorice, Vuko Jovović iz Danilovgrada i Risto Manojlović iz Kolašina, te Zavoda za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine iz Podgorice. Tom prilikom biće promovisana Konvencija, prilagođena jeziku djeteta Sad razumijem svoja prava, u čijem su prilagođavanju / pisanju učestvovali predstavnici dječijih parlamenata iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na sastanku sa ministrom, djeca će ukazati na važnost prilagođavanja Konvencije o pravima djeteta na jezik razumljiv djeci, kao i koliko se poštuju prava djeteta. Pored toga, biće riječi i o rezultatima mini istraživanja o informisanosti šire javnosti na temu fizičkog kažnjavanja djece.

Prijem predstavnika dječijih parlamenata osnovnih škola održaće se u četvrtak, 20. novembra 2008. u prostorijama Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, sa početkom u 10,00 sati.


PR služba
Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?