Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Počinje redovna misija Međunarodnog monetarnog fonda

Objavljeno: 02.12.2008. 18:25 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi novi šef za Crnu Goru Danijel Kanda, počinje dvonedjeljne konsultacije razgovorima sa guvernerom Centralne banke Ljubišom Krgovićem i ministrom finansija dr Igorom Lukšićem. Ta međunarodna finansijska institucija, po članu IV Statuta MMF-a, sa svakom zemljom članicom MMF-a obavlja konsultacije jedanput godišnje. Misija će u Crnoj Gori boraviti od 03. do 16. decembra 2008. godine.

Predstavnici MMF-a će obaviti razgovore u Vladi, Centralnoj banci i drugim institucijama, kao i u poslovnim bankama i preduzećima, kako bi sagledali makroekonomsku situaciju, aktuelne probleme, trendove i reforme, sprovođenje tekućih mjera, te planove i izglede crnogorske ekonomije u narednoj godini. Pažnja će biti usmjerena na projekciju BDP-a za narednu 2009. godinu, kao i na fiskalni i finansijski sektor.

Zaključci Misije MMF-a i njihova ocjena ekonomske situacije u Crnoj Gori, koja predstavlja značajan signal prije svega za strane investitore, nakon svih konsultacija, biće 16. decembra predstavljeni na konferenciji za novinare.

Centralna banka Crne Gore i Ministarstvo finansija
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?