Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prvi sastanak IPA monitoring komiteta u Crnoj Gori

Objavljeno: 02.12.2008. 21:40 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U srijedu, 3. decembra 2008, biće održan prvi sastanak IPA monitoring komiteta u Crnoj Gori, kojim će predsjedavati potpredsjednik Vlade za evropske integracije i Nacionalni koordinator za IPA program prof. dr Gordana Đurović i šef Jedinice za Srbiju i Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Tereza Sobieski.

IPA monitoring komitet osnovan je u cilju praćenja realizacije projekata podržanih od Evropske komisije, koji se realizuju u Crnoj Gori u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). IPA monitoring komitet čine Nacionalni IPA koordinator za Crnu Goru, predstavnici crnogorskih institucija uključenih u taj program, predstavnici Generalnog Direktorata za proširenje i Evropske komisije u Podgorici.

Na dnevnom redu prvog sastanka je Predlog poslovnika o radu IPA monitoring komiteta, aktuelno stanje u implementaciji CARDS/IPA projekata, CARDS ugovora čija je realizacija u toku, dosadašnji rezultati u sprovođenju programa podrške u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć i izazovi u sprovođenju IPA programa u Crnoj Gori.

Na sastanku će se razgovarati i o pripremi za uvođenje Decentralizovanog implementacionog sistema (DIS), aktuelnoj situaciji i koracima koji će biti preduzeti u 2009. godini, u cilju njegove pune implenetacije. Takođe, biće riječi i o Višegodišnjem indikativnom planskom dokumentu (MIPD) za period 2009 2011. godine, koji daje smjernice za pripremu projekata u okviru IPA programa.

Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Crne Gore, ul. Jovana Tomaševića, sa početkom u 11,00 sati.

Mediji mogu snimiti uvodna izlaganja predsjedavajućih. Akreditacije za praćenje početka sastanka možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?