Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Novi program pomoći sjeveru Crne Gore Američke agencije za međunarodni razvoj

Objavljeno: 12.12.2008. 23:30 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Primjena projekta STARS (STIMULISANJE RAZVOJA SJEVERA) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), počeće na Crnogorskom ekonomskom forumu, koji se organizuje u hotelu Bjanka u Kolašinu. Na skupu će govoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović, ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić i američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur.

STARS inicijativa će, u saradnji sa preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, građanima, Vladom i lokalnim vlastima, raditi na unapređenju ekonomskog razvoja crnogorskog sjevera kroz valorizaciju njegovih potencijala, posebno u oblastima ekoturizma i poljoprivrede. Za realizaciju višegodišnjeg projekta, namijenjeno je više od 10 miliona dolara

Na Crnogorskom ekonomskom forumu, prvom događaju u okviru STARS projekta, učesnici će razmatrati ekonomske potrebe i oblasti koje posjeduju potencijal za razvoj sjevera Crne Gore s ciljem planiranja zajedničke akcije.

Forum će se održati od 15. do 17. decembra. Novinari zainteresovani da izvijeste o ovom događaju treba da budu u hotelu Bjanka u Kolašinu u 9.40 sati u ponedjeljak 15. decembra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?