Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić predvodiće delegaciju Vlade Crne Gore na Ministarskoj konferenciji o vodama u Amanu, Jordan

Objavljeno: 19.12.2008. 23:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Amanu će od 21-22. decembra 2008. godine, pod okriljem Unije za Mediteran i pod zajedničkim predsjedavanjem Francuske koja predsjedava Evropskom Unijom, te Egipta i Jordana, biti održana Evro-mediteranska ministarska konferencija o vodama. Konferencija se održava u okviru aktivnosti Unije za Mediteran (UzM), u kojoj se značajno mjesto pridaje zaštiti životne sredine i dostizanju ciljeva održivog razvoja, i posebno zaštiti i održivoj valorizaciji vodnih resursa. Delegaciju Vlade Crne Gore na toj konferenciji predvodi ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić.

Osnovni ciljevi Konferencije su aktivnosti na definisanju smjernica za izradu dugoročne Strategije za vode Mediterana, koja bi bila usvojena na Samitu predsjednika država Mediterana tokom 2010. godine. Na Konferenciji će odgovarajuća pažnja biti posvećena i realizaciji mjera za monitoring, kontrolu i redukciju zagađenja vodenih ekosistema, kao i pitanjima od značaja za održivo vodosnabdijevanje i upravljanje otpadnim vodama. Tom prilikom biće prezentirani prvi konkretni projekti, usklađeni sa zahtjevima buduće Strategije za vode Mediterana.

Ministar Nenezić će na Konferenciji imati izlaganje o nacionalnim prioritetima u oblasti zaštite i upravljanja vodama, posebno u kontekstu stvaranja uslova za efikasnu finansijsku i tehničku podršku, koja će po tom osnovu biti dostupna Crnoj Gori kao novoj članici Unije za Mediteran. Crnogorski ministar će, na marginama konferencije, imati susrete i sa predstavnicima međunarodnih organizacija, koje finansijski i tehnički podržavaju aktivnosti u toj oblasti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?