Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Ugovora o kupovini tri aviona tipa AT-802A Fire Boss namijenjenih gašenjenju požara

Objavljeno: 23.12.2008. 01:58 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i gradonačelnik Budve Rajko Kuljača potpisaće u utorak 23. decembra 2008. godine, Ugovor sa direktorom španske Kompanije AIR TRACTOR EUROPE Hugom Arceom, o kupovini tri aviona tipa AT-802A Fire Boss namijenjenih gašenjenju požara.

Sredstva za nabavku aviona, u ukupnom iznosu od 8.100.000 eura, obezbijedila je Vlada Crne Gore i opštine Podgorica i Budva, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa rizicima požara, koji u ljetnjem periodu ugrožavaju značajan dio crnogorske teritorije. Avioni će biti stavljeni na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije i civilnu bezbijednost Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave.

Ugovor će biti potpisan u Svečanoj sali Ministarstva u 15,00 sati. Nakon potpisivanja Ugovora, ministar Kalamperović i gospodin Arceo daće izjave za javnost.

Potrebno je da se novinari i snimatelji, zainteresovani za praćenje događaja, akredituju na faks br: 020-246-779.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?