Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: VIII sjednica Nacionalne komisije za praćenje implementacije Akcionog plana za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala

Objavljeno: 23.12.2008. 18:42 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
VIII sjednica Nacionalne komisije za praćenje implementacije Akcionog plana za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kojom će predsjedavati potpredsjednik Vlade za evropske integracije i predsjednik Nacionalne komisije prof. dr Gordana Đurović, biće održana u srijedu, 24. decembra 2008. godine.

Na sjednici će biti razmatrani predlozi članova Nacionalne komisije u vezi realizacije preporuka iz Godišnjeg Izvještaja Evropske Komisije o napretku Crne Gore za 2008. godinu, za oblast organizovanog kriminala i korupcije.

Nacionalna komisija je osnovana Odlukom Vlade Crne Gore u februaru 2007. godine, sa osnovnim zadatkom da rukovodi, organizuje i sinhronizuje aktivnosti organa državne uprave i ostalih nadležnih institucija u sprovodjenju Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, odnosno njegovog Akcionog plana, i da priprema i dostavlja Vladi izvještaje o toj oblasti sa ocjenom i predlogom mjera najmanje dva puta godišnje.

Nacionalna komisija ima 12 članova. Predsjednik Komisije je potpredsjednik Vlade dr Gordana Đurović, zamjenik - ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, a članovi su: ministar finansija dr Igor Lukšić, ministar pravde Miraš Radović, predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović, predsjednik Odbora za politički sistem, pravosudje i upravu u Skupštini Crne Gore Džavid Šabović, predsjednik Vrhovnog suda CG Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić, direktor Uprave policije Veselin Veljović, direktor Uprave za antikorupcijusku inicijativu Vesna Ratković, izvršni direktor Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović, izvršni direktor NVO CEMI Zlatko Vujović i načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Upravi policije Petko Spasojević, u svojstvu sekretara.

Sjednica će biti održana u zgradi Vlade (Jovana Tomaševića bb, I sprat, sala 167), sa početkom u 16,00 sati. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice.

Akreditacije za snimatelje možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.

Nakon sjednice Komisije, biće objavljeno saopštenje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?