Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radni doručak na temu Izvještaj o usaglašenosti za Crnu Goru, u odnosu na Izvještaj GRECO-a (Grupa zemalja Savjeta Evrope za borbu protiv korupcije)

Objavljeno: 23.12.2008. 19:13 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sekretarijat za evropske integracije i Fondacija Konrad Adenauer, u saradnji sa Upravom za antikorupcijsku inicijativu, realizuju projekat redovnih razgovora sa predstavnicima medija, u formi radnog doručka, u cilju kvalitetnijeg i svestranijeg informisanja javnosti o procesu stabilizacije i pridruživanja, odnosno unapređenja politika u prosecu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Radni doručak će biti održan u srijedu, 24. decembra 2008. godine u hotelu Podgorica, u 10,00 sati. Tema tog razgovora biće Izvještaj o usaglašenosti za Crnu Goru, u odnosu na Izvještaj GRECO-a (Grupa zemalja Savjeta Evrope za borbu protiv korupcije).

Na 40. plenarnom zasijedanju GRECO-a zaključeno je da je Crna Gora implementirala 66,6 % preporuka, odnosno dvije trećine i da je progres ostvaren u gotovo svim oblastima na koje se preporuke GRECO-a odnose. To je od izuzetnog značaja za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, s obzirom da su preporuke GRECO-a horizontalno raspoređene kroz mjere definisane Inoviranim akcionim planom za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sa predstavnicima medija razgovaraće potpredsjednik Vlade za evropske integracije i predsjednik Nacionalne komisije za praćenje implementacije Akcionog plana za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala prof. dr Gordana Djurović i direktor Uprave za antikorupcijsku inicijativu Dr Vesna Ratković.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?