Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Sporazuma o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske

Objavljeno: 24.01.2009. 00:01 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U ponedeljak, 26. januara 2009. godine biće potpisan Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske.

Sporazum će potpisati ministar prosvjete i nauke Crne Gore prof. dr Sreten Škuletić i ministar prosvjete i nauke Republike Hrvatske prof. dr. sci Dragan Primorac. Potpisivanju će prisustvovati i ambasador Republike Hrvatske Petar Turčinović.

Tim Sporazumom stvaraju se uslovi za unapređenje bilateralne naučno-tehnološke saradnje na osnovu uzajamne koristi i jednakosti u oblastima koje se odnose na: naučno-tehnološke razvojne programe i projekte, razmjenu istraživača i eksperata, razmjenu naučnih i tehnoloških informacija i dokumentacije, zajedničko korišnjenje opreme i materijala koji su neophodni za ostvarivanje saradnje, organizovanje i učešće na naučnim konferencijama, obrazovanje zajedničkih naučno-istraživačkih centara i privremenih naučno-istraživačkih grupa, kao i na druge oblike naučne i tehnološke saradnje o kojima se ugovorne strane mogu međusobno dogovoriti.

Sporazum će biti potpisan u Ministarstvu prosvjete i nauke Crne Gore, u 12,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?