Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarstvo pravde i UNDP održaće prezentaciju zajedničkog projekta "Reforma sistema pružanja pravne pomoći stvaranje efektnog i održivog pružanja pravne pomoći"

Objavljeno: 28.01.2009. 20:25 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo pravde i UNDP održaće u četvrtak, 29. januara 2009. prezentaciju zajedničkog projekta Reforma sistema pružanja pravne pomoći stvaranje efektnog i održivog pružanja pravne pomoći, koji predstavlja prekretnicu na putu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i dio je unaprijeđenog dijaloga sa EU.

Projekat Reforma sistema pružanja pravne pomoći stvaranje efektnog i održivog pružanja pravne pomoći dio je Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. Kroz taj projekat biće unaprijeđen pristup pravdi, s obzirom da će omogućiti siromašnijim građanima da na što jednostavniji način zatraže svoja prava na sudu. Komponente projekta su: izrada Nacrta zakona o pravnoj pomoći; organizovanje javnih rasprava o Nacrtu zakona; usvajanje Zakona u Skupštini Crne Gore; izgrađivanje infrastrukture za sprovođenje Zakona; treninzi za osoblje koje će pružati pravnu pomoć u skladu sa zakonom i kampanje za podizanje svijesti i informisanje javnosti.

Uvodna izlaganja na prezentaciji imaće: ministar pravde Miraš Radović, pomoćnik ministra pravde Branka Lakočević, prvi sekretar Ambasade Kraljevine Norveške Siri Andersen, drugi sekretar Ambasade Kraljevine Holandije Mark A. Rutgers van der Loef i šef Sektora UNDP za razvoj društva Miodrag Dragišić. Na prezentaciji će učestvovati predstavnici donatorske zajednice, visoki zvaničnici i stručnjaci iz Vlade, pravosuđa, opština, nevladinih organizacija i relevantnih međunarodnih organizacija, kako bi dali doprinos u razmatranju problema i političkih aspekata koji se odnose na uvođenje pravne pomoći u Crnoj Gori.

Prezentacija će biti održana u Hotelu Podgorica, sa početkom u 10,00 sati. Otvaranje skupa i uvodna izlaganja mogu pratiti predstavnici medija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?