Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: IX sjednica Nacionalne komisije za implementaciju Inoviranog Akcionog plana za sprovodjenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala

Objavljeno: 17.02.2009. 16:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Deveta sjednica Nacionalne komisije za implementaciju Inoviranog Akcionog plana za sprovodjenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kojom će predsjedavati Prof. dr Gordana Đurović, potpredsjednik Vlade za evropske integracije i predsjednik Nacionalne komisije biće održana u utorak, 17. februara 2009.godine.

Na dnevnom redu Devete sjednice biće razmatran Predlog IV izvještaja o realizaciji mjera iz Inoviranog Akcionog plana za sprovodjenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, za period 01.07. 31.12. 2008. godine, u koji su integrasini predlozi članova Nacionalne komisije u vezi sa realizacijom iz Godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2008. godinu.

Predlog IV izvještaja bazira se na informacijama koje su, o svom radu u oblasti borbe protiv korupcije I organizovanog kriminala, dostavile 54 crnogorske institucije. Sinteza ovih izvještaja, sa predlogom stepena realizacije mjera, objedinjena je u Predlogu IV izvještaja Nacionalne komisije. Svi članovima Nacionalne komisije, shodno Poslovniku o radu, danas je dostavljen Predlog IV izvještaja, radi blagovremenog upoznavanja sa istim I kvalitetne diskusije na samoj sjednici Komisije.

Pojedini članovi Nacionalne komisije, tražili su, još prethodne nedjelje, dostavu svih izvještaja institucija, uključujući I izvještaj Tripartitne komisije, što im je takodje biilo omogućeno.

Nacionalna komisija osnovana je Odlukom Vlade Crne Gore iz februara 2007.godine, sa osnovnim zadatkom da rukovodi, organizuje i sinhroizuje aktivnosti organa državne uprave i ostalih nadležnih institucija u sprovodjenju Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, odnosno njegovog Akcionog plana, kao i da priprema i dostavlja Vladi i ostalim institucijama izvještaje o ovoj oblasti sa ocjenom i predlogom mjera najmanje dva puta godišnje. Nacionalna komisija ima 12 članova: predsjednik je dr Gordana Đurović, potpredsjednik Vlade, zamjenik Jusuf Kalamperović, ministar unutrašnjih poslova i javne uprave, a članovi: ministar finansija i potpredsjednik Vlade, dr Igor Lukšič, ministar pravde, Miraš Radović, predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Skupštini CG, Aleksandar Damjanovic, predsjednik Odbora za politički sistem, pravosudje i upravu u Skupštini CG, Džavid Šabović, predsjednik Vrhovnog suda CG, Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac, Ranka Čarapić, direktor Uprave policije, Veselin Veljović, direktor Uprave za antikorupcijusku inicijativu, Vesna Ratković, izvršni direktor Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, Vanja Ćalovići Zlatko Vujović, izvršni direktor NVO Cemi. Sekretar Nacionalne komisije je načelnik odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Upravi policije, Petko Spasojević.

Nakon sjednice Komisije, biće objavljeno saopštenje.

Predstavnici medija mogu snimiti početak rada Nacionalne komisije, koja počinje u 16.00 h, Zgrada Vlade, Jovana Tomaševića bb, I sprat, sala 167.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?