Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija za novinare povodom početka rada Regionalne škole za državnu upravu (ReSPA)

Objavljeno: 16.02.2009. 18:20 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će u utorak 17. februara 2009. godine biti održana konferencija za novinare, povodom početka rada Regionalne škole za državnu upravu (ReSPA) sa sjedištem u Danilovgradu. Projekat ReSPA je jedan od najznačajnijih projekata na Zapadnom Balkanu, iniciran u cilju unapređivanja regionalne saradnje u oblasti javne uprave, jačanja administrativnih kapaciteta i razvoja kadrova u skladu sa principima evropskog administrativnog prostora.

S obzirom da se otvaranje škole očekuje u prvom kvartalu 2009. godine, prva obuka iz ReSPA Programa za 2009. godinu održaće se u Upravi za kadrove od 17 - 19. februara, na temu Politika državne pomoći. Polaznici seminara su predstavnici zemalja - članica ReSPA (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Kosovo i Crna Gora). Iz svake zemlje na seminaru će biti po tri učesnika, dok su predavači eminentni stručnjaci EIPA/e (Evropski institut za državnu upravu iz Mastrihta).

Na konferenciji za novinare govoriće potpredsjednik Vlade za evropske integracije dr Gordana Đurović, šef delegacije Evropske komisje u Crnoj Gori Leopold Maurer, direktor Uprave za kadrove Svetlana Vuković, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i direktor EIPA Antenna Luksemburg Peter Goldschmidt.

Konferencija će biti održana u prostorijama Uprave za kadrove (ul. Jovana Tomaševića 2A), sa početkom u 12,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?