Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Turistička ponuda Crne Gore biće predstavljena na 31. Međunarodnom turističkom sajmu "IFT 2009" Beograd

Objavljeno: 25.02.2009. 16:44 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Na XXXI Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu IFT 2009, vodećem u regionu Jugoistočne Evrope koji se održava od 26. februara do 01. marta, turističku ponudu Crne Gore predstaviće Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, u saradnji sa strateškim partnerima i turističkom privredom. Pored NTO CG posebne štandove i nastup imaće i lokalne turističke organizacije, crnogorski hotelijeri i agencije.

Nacionalna turistička organizacija predstaviće ponudu crnogorskog turizma na tri pojedinačna tematska dijela štanda u Hali 1, površine 300 m2. Štand se sastoji od poslovnog dijela, koji je namijenjen za sastanke, informativnog dijela na kojem je prezentirana ponuda, kao i dijela koji predstavlja zabavni program animacionaog karaktera uz učešće koktel majstora, sa degustacijom tradicionalnih crnogorskih specijaliteta.

U okviru štanda NTO CG, svoju ponudu prezentiraće i strateški partneri: R-tours, Queen of Montenegro, Montenegro Airlines, JP Morsko Dobro, Beppler & Jacobson, T. mobile, kao i Turistička organizacija Pužine, hotel Per astra - Perast i HEC hotel Residence - Miločer.

Prema zvaničnim podacima, Crnu Goru je u 2008. godini posjetilo oko 413.000 turista iz Srbije, koji su ostvarili oko 2.878.395 noćenja, što je za 8% više u odnosu na 2007.godinu. Turisti iz Srbije i dalje značajno učestvuju u strukturi turističkog prometa, sa oko 40% učešća u ukupno ostvarenim noćenjima.

Očekuje se da ovogodišnja sajamska manifestacija, na prostoru od preko 30.000 m², okupi oko 811 izlagača iz preko 40 zemalja i preko 45 000 posjetilaca.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?