Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar kulture, sporta i medija prof. Branislav Mićunović učestvuje na regionalnoj ministarskoj konferenciji u Skoplju

Objavljeno: 26.02.2009. 22:04 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar kulture, sporta i medija prof. Branislav Mićunović učestvovaće sjutra na Ministarskoj konferenciji Kultura i audiovizuelne komunikacije-okosnica mira i evropske budućnosti zemalja Jugoistočne Evrope``, koja će biti održana u Skoplju.
Organizatori konferencije su Ministarstvo kulture Republike Makedonije u saradnji sa UNESCO kancelarijom u Veneciji i Fakultetom audiovizuelnih umjetnosti, Pariz- Skoplje-Nju Jork.
Tema konferencije stavlja akcenat na kulturno povezivanje zemalja Regiona i želi se pokazati da se, stvaranjem jedinstvenog kulturnog prostora, doprinosi miru i kreiranju zajedničkog puta ka evropskoj budućnosti zemalja Jugoistočne Evrope. Na konferenciji će se razgovarati i o audiovizuelnim medijima u službi mira i stalnog ekonomskog napretka, njihovoj ulozi u promovisanju ostvarivanja ljudskih prava i slobodnog pristupa informacijama, kao i o njihovom podsticaju na nepristrasno novinarsko istraživanje.
Na konferenciji će učestvovati i Elizabeta Kančeska Milevska, ministarka kulture Republike Makedonije, Engelbert Ruoss, Direktor UNESCO kancelarije u Veneciji (BRESCE), Vladimir Sucha, Direktor za kulturu, multililingvizam i komunikacije u Evropskoj komisiji za obrazovanje i kulturu, Nebojša Bradić, ministar kulture Republike Srbije, Majda Širca, ministar kulture Republike Slovenije, Božo Biškupić, ministar kulture Republike Hrvatske, Sredoje Nović, ministar civilnih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Valton Beqiri, ministar kulture Kosova, Theodor Paleologu, ministar kulture Rumunije, Stefan Lambov Danailov, ministar kulture Republike Bugarske, Ertugrul Gunay, ministar kulture Turske, Ylli Pango, Mmnistar kulture Republike Albanije, Antonis Samaras, ministar kulture Republike Grčke i Jordan Plevneš, rektor Univerziteta audiovizuelnih umjetnosti Pariz - Skoplje - Nju Jork.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?