Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Formiranje Nacionalnog tima za djelovanje u slučaju nuklerano/radiološkog, biološkog i hemijskog hazarda

Objavljeno: 12.03.2009. 21:18 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost, kao nadležna organizaciona jedinica MUP-a za upravljanje u vanrednim situacijama (upravljanje rizicima, zaštitom i spašavanjem, kao i sanacijom posljedica u vanrednim situacijama), u cilju jedinstvenog izvršavanja poslova otkrivanja i sprječavanja nesreća izazvanih opasnim materijama i nuklearno/radiološkim, biološkim i hemijskim kontaminacijama (N/RBH), u skladu sa Nacionalnom strategijom za vanredne situacije, formiraće u petak 13. marta Nacionalni tim za djelovanje u slučaju nuklerano/radiološkog, biološkog i hemijskog hazarda.
Formiranje Nacionalnog tima održaće se na platou ispred zgrade Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost (ul. Gavra Vukovića bb.), sa početkom u 14,00 sati. U sastav Nacionalnog tima ući će predstavnici referentnih institucija u Crnoj Gori, i to: Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost, JU Centar za ekotoksikološka ispitivanja, Agencije za zaštitu životne sredine i Kliničkog centra Crne Gore.
Svečanosti će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, pomoćnik direktora Uprave policije Slavko Stojanović, direktor JU Centar za ekotoksikološka ispitivanja Ana Mišurović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović i direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Olivera Miljanović, kao i članovi Nacionalnog tima. Pomoćnik direktora Uprave policije Slavko Stojanović uručiće Sektoru tom prilikom vrijednu donaciju (tri terenska vozila, marke: Pinzgauer).

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?