Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović primiće predstavnike Poslovnog savjetodavnog vijeća za Jugoistočnu Evropu (BAC SEE)

Objavljeno: 23.03.2009. 20:59 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović primiće u utorak, 24. marta 2009. godine, predstavnike Poslovnog savjetodavnog vijeća za Jugoistočnu Evropu (BAC SEE). Cilj susreta je razmjena mišljenja o izazovima i mogućnostima sa kojima se Crna Gora susrijeće na polju poslovne saradnje.

Poslovno savjetodavno vijeće za Jugoistočnu Evropu osnovano je 1997. godine, i od osnivanja do danas ostvarilo saradnju sa predstavnicima svih nacionalnih vlada u regionu, te sa Evropskom komisijom i međunarodnim organizacijama uključenim u širi mehanizam Jugoistočne Evrope za rekonstrukciju i razvoj trgovine, investicija, infrastrukture i poslovne klime. Poslovno savjetodavno vijeće čini oko 35 predstavnika međunarodnih investitora i poslovnih ljudi iz 20 zemalja. Njihova mreža, iskustvo i ekspertiza protežu se u svim privrednim sektorima ključnim za regionalni razvoj (infrastruktura, trgovina, visoka tehnologija, agrobiznis, itd.).

Razgovori će biti održani u kabinetu potpredsjednika, u 09.00 sati. Nakon razgovora (u 10.00 sati), potpredsjednik Lazović i predsjedavajući Poslovnog savjetodavnog vijeća za Jugoistočnu Evropu Goran Radman daće izjave za javnost u Pres centru Vlade Crne Gore.

Akreditacije za novinare i snimatelje možete izvršiti u Birou za odnose s javnošću, na tel. 242-566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?