Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Uručivanje nagrade za najbolji prilog objavljen u medijima u 2008. godini na temu Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori

Objavljeno: 07.04.2009. 19:41 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Povodom 8. aprila - Svjetskog dana Roma, Ministarstvo kulture, sporta i medija uručiće nagrade za najbolji prilog objavljen u medijima u 2008. godini, na temu Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori. Ovogodišnji dobitnik je novinarka Slavica Karadžić, a nagradu u iznosu od 1000 eura uručiće ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović, na ceremoniji koja će biti održana u srijedu 8. aprila u Perjaničkom domu na Kruševcu, u 12,30 sati.

Svečanosti će, između ostalih, prisustvovati i nacionalni koordinator za implementaciju Akcionog plana Dekada uključenja Roma 2005-2015 Remzija Ademović, predstavnik Koalicije NVO Romski krug Veselj Beganaj, predsjednik Nacionalnog savjeta Roma i Egipćana Isen Gaši i drugi.

Povodom Svjetskog dana Roma, ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović i direktor Demokratskog romskog centra iz Podgorice Ivan Toskić potpisali su Ugovor o sufinansiranju radijskog programa na romskom jeziku u 2009. godini. Ugovorom je predviđeno da korisnik sredstava samostalno proizvede 36 emisija na romskom jeziku u trajanju od po 30 minuta i da ih, bez naknade, ustupi lokalnim i komercijalnim radio-difuznim servisima u Crnoj Gori, za emitovanje u okviru njihovih programa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?