Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarska konferencija Razvijanje regionalne istraživačke strategije za Zapadni Balkan u Sarajevu

Objavljeno: 23.04.2009. 01:08 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar prosvjete i nauke, prof. dr Sreten Škuletić učestvovaće na ministarskoj konferenciji Razvijanje regionalne istraživačke strategije za Zapadni Balkan, koja se održava 23. i 24. aprila 2009. godine u Sarajevu.

Cilj te konferencije, koja će okupiti sve minisitre zadužene za nauku i istraživanje u zemljama Zapadnog Balkana, predstavnike Evropske Komisije, ministre iz zemalja članica Evropske Unije, ali i predstavnike međunarodnih organizacija (OECD, UNESCO, Svjetska banka i dr.), je da se još jednom naglasi da je izgradnja društva zasnovanog na znanju izazov sa kojim se susreću mnoge zemlje, uključujući i zemlje Zapadnog Balkana i da je zbog toga najvažniji cilj podizanje svijesti kod ljudi o što efikasnijem korišćenju njihovih kompetencija.

Takođe, naročito je važno istaći neophodnu sinergiju između tri stuba znanja, a to su obrazovanje, istraživanje i inovacije, uz istovremeni pojedinačni razvoj svakog od ta tri stuba.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?