Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Međunarodna radionica za obuku o "Održivom razvoju turizma u područjima pod zaštitom UNESCO-a u Jugoistočnoj Evropi"

Objavljeno: 30.04.2009. 18:57 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Međunarodna radionica za obuku o "Održivom razvoju turizma u područjima pod zaštitom UNESCO-a u Jugoistočnoj Evropi" biće održana u periodu od od 4.-9. maja 2009. u Podgorici i Žabljaku.

Press konferencija povodom otvaranja međunarodne radionice biće održana u ponedeljak, 4. maja, u hotelu Podgorica sa početkom u 9.00 sati.

Na press konferenciji će govoriti: Željka Radak Kukavičić, sekretar Ministarstva turizma i zaštite životne sredine; Marija Ražnatović, Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO, Tomo Pajović, direktor Nacionalnog parka Durmitor,Philippe Pypaert, UNESCO-BRESCE,
Art Pedersen, UNESCO-WHC, Heral Egerer, UNEP Vienna, Nino Martino, Nacionalni park Dolomiti Bellunesi (NPDB) i Ljubica Milojević, UNWTO.

Međunarodnu radionicu za obuku o Održivom razvoju turizma u područjima pod zaštitom UNESCO-a u Jugoistočnoj Evropi organizuju: UNESCO-ov Regionalni Biro za nauku i kulturu u Evropi (UNESCO-BRESCE), Centar za svjetsku baštinu (WHC), UNEP-ova Regionalna kancelarija za Evropu (UNEP-ROE), Nacionalni park Dolomiti Bellunesi (NPDB) u saradnji sa Ministarstvom turizma i zaštite životne sredine Crne Gore, Crnogorskom nacionalnom komisijom za UNESCO, JP Nacionalni parkovi CG, Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori i Centralnoevropskom inicijativom.


Struktura radionice

Radionica će biti podijeljena u dva dijela:

1. Podgorica 04. maj

Ovaj dio će biti posvećen pozdravnim obraćanjima predstavnika nacionalnih vlasti i ključnim predavanjima stručnjaka i predstavnika organizacija uključenih u organizaciju tokom kog će učesnici biti upućeni u metode i instrumente održivog turizma i očuvanja biodiverziteta.

2. Žabljak (NPDurmitor )- 04.-09. maj

Održaće se na lokaciji NP Durmitor / područja svjetske baštine u Žabljaku i trajaće 3 dana i sastojaće se od:

Niza prezentacija o pristupima i instrumentima za održivi turizam (SWOT analiza, razvoj turističke ponude, strateško planiranje za održivi turizam, itd.), na osnovu primjera dobrih praksi koje obezbjeđuju UNESCO WHC, UNEP, Nacionalni park Dolomiti bellunesi i ostali;

Obilazaka terena i praktičnih vježbi u radnim grupama, radeći posebno na NP Durmitor / području svjetske baštine kao konkretnom slučaju;

Razrada predloga za plan menadžmenta u turizmu za konkretan primjer NP Durmitor / područja svjetske baštine;

Diskusija i usvajanja mogućih narednih aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama Jugoistočne Evrope.


PR SLUŽBA MINISTARSTVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?