Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Završna panel diskusija o evroatlantskim integracijama biće održana 15. maja na Cetinju

Objavljeno: 14.05.2009. 19:38 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Slovačke, Koordinacionim timom za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama Crne Gore i Slovačkom Atlantskom komisijom, realizovalo je niz tribina o evroatlantskim integracijama u nekoliko crnogorskih gradova (speaking tour). Riječ je o projektu koji ima za cilj promociju značaja evroatlantskih integracija za Crnu Goru, kao i pružanje prilike građanima da dobiju relevantne informacije o toj temi.

Imajući u vidu da je Slovačka već pet godina članica NATO, projekat pruža mogućnost da predstavnici Slovačke prenesu iskustva o neophodnim reformama na putu ka evroatlantskim integracijama i procedurama kroz koje je Slovačka morala proći kako bi postala punopravna članica NATO.

Na panel diskusijama, izlagači su brojni eksperti iz ove oblasti među kojima su predstavnici zemalja članica NATO, pojedini ambasadori akreditovani u Crnoj Gori, kao i predstavnici vladinih resora iz Slovačke i Crne Gore.

Projekat je namijenjen svim građanima, učenicima, studentima i ljudima različitih profesija i političkih opredjeljenja kako bi kroz interaktivnu diskusiju stekli znanja o suštini evroatlantskih integracija.

Panel diskusije održane su u nekoliko crnogorskih gradova, u periodu od 11. do 15. maja 2009. Podsjetimo, u okviru projekta već su realizovane panel diskusije u Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Danilovgradu, Nikšiću, Kolašinu, Plavu i Andrijevici.
Posljednja u nizu panel diskusija biće održana na Cetinju u petak, 15. maja 2009. godine, sa početkom u 15.00 sati, na Akademiji likovnih umjetnosti.
Na početku panela, biće održana press konferencija, povodom završetka projekta Crna Gora na putu ka evroatlantskoj porodici.
Ovom prilikom, pozivamo građane i predstavnike medija na panel diskusiju, na kojoj će govoriti predstavnici crnogorskog i slovačkog Ministarstva inostranih poslova, Ambasade Hrvatske u Crnoj Gori, kao i Koordinacionog tima Vlade Crne Gore.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?