Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija za novinare povodom početka realizacije programa obuke za lokalnu samoupravu

Objavljeno: 15.05.2009. 18:36 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Uprava za kadrove, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave i Zajednicom opština, organizuje 18. maja 2009. godine konferenciju za novinare povodom početka realizacije programa obuke za lokalnu samoupravu.
Na konferenciji će govoriti pomoćnik ministra za lokalnu samoupravu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave Dragan Pejanović, direktorica Uprava za kadrove Svetlana Vuković i pomoćnik sekretara Zajednice opština Ljubinka Radulović.
Donošenjem Nacionalne Trening Strategije u Crnoj Gori, lokalna samouprava dobila je prvi strateški dokument kojim se utvrđuje sistem, vrste i prioriteti obuke. Uprava za kadrove kao organ koji ima iskustva u obuci državnih službenika i namještenika, pružiće podršku Zajednici opština i jedinicama lokalne samouprave u izradi i realizaciji programa i planova obuke, koja obuhvata prikupljanje, obradu podataka i vođenje evidencije o sprovedenim obukama, što je predviđeno Nacionalnom Trening Strategijom kao jedna od obaveza Uprave za kadrove.
S obzirom da Uprava za kadrove realizuje obuku po Programu stručnog usavršavanja državnih službenika i namještenika za 2009. godinu, te da su pojedini moduli odgovarajući i za lokalnu samoupravu, prvi seminar održaće se 18. maja 2009. godine pod nazivom Izrada projekata u upravi.
Konferencija za novinare će biti održana u prostorijama Uprave za kadrove u 12 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?