Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak unaprijeđenog stalnog dijaloga između Crne Gore i Evropske komisije

Objavljeno: 25.05.2009. 19:08 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će u utorak, 26. maja, biti održan drugi sastanak Privremenog pododbora za praćenje primjene Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima u oblasti ekonomskih i finansijskih pitanja i statistike, kao i sastanak unaprijeđenog stalnog dijaloga između Crne Gore i Evropske komisije, na kojem će predstavnici crnogorskih institucija prezentirati napredak ostvaren u tim oblastima.

Sastanak će se održati u sali Sekretarijata za evropske integracije, ul. Stanka Dragojevića 2, sala na III spratu, u 09.00 sati. Uvodna izlaganja predsjedavajućih su otvorena za predstavnike sredstava javnog informisanja, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.

Sastanak će voditi potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović, pomoćnik ministra finansija Milorad Katnić, a ispred Evropske komisije novi [ef jedinice za Albaniju i Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Marta-Garsija Hidalgo.
Ovaj Privremeni pododbor je jedan od pet zajedničkih pododbora koje su osnovale Evropska komisija i Crna Gora, sa ciljem redovnog praćenja i analize sprovođenja Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima.
Predstavnici crnogorskih institucija prezentiraće kolegama iz Evropske komisije ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u svim sektorskim politikama koje su predmet razgovora, s akcentom na ključne aktivnosti u periodu od prethodnog sastanka.

U oblasti ekonomije razgovaraće se o ostvarenoj makroekonomskoj stabilnosti i napretku Crne Gore, s posebnim osvrtom na privredni rast, tržište rada i bilans plaćanja.
U dijelu sastanka posvećenom finansijskoj politici, razgovaraće se o budžetskoj politici i razvoju, fiskalnom okviru i upravljanju javnim dugom, a predmet razgovora biće i bankarski i nebankarski sektor. Razmatraće se i kretanje kapitala i poslovno okruženje.
U oblasti statisitike razmatraće se razvoj nacionalnog statističkog sistema u Crnoj Gori, nacionalni računi, te priprema za popis stanovništva i poljoprivredni popis.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?