Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak Privremenog odbora za praćenje Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima i sedmi sastanak Plenarnog unaprijeđenog stalnog dijaloga Crne Gore i Evropske komisije

Objavljeno: 26.05.2009. 19:53 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U srijedu, 27. maja 2009. godine, održaće se drugi sastanak Privremenog odbora za praćenje Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima, koji je stupio na snagu 1. januara 2008, i sedmi sastanak Plenarnog unaprijeđenog stalnog dijaloga Crne Gore i Evropske komisije.

Sastanak Privremenog odbora održava se jednom godišnje, naizmjenično u Podgorici i Briselu, i predsjedavaju mu, naizmjenično, predstavnici Crne Gore i Evropske komisije. Ove godine sastanak Privremenog odbora održava se u Crnoj Gori i predsjedavaće mu potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović.

Na sastanku Privremenog odbora razgovaraće se o godišnjem napretku u primjeni Sporazuma. Kopredsjedavajući pododbora sa crnogorske strane predstaviće napredak u oblastima Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima, odnosno u trgovini, carinama, industriji i porezima, unutrašnjem tržištu i konkurenciji, poljoprivredi i ribarstvu, te transportu, energetici, životnoj sredini i regionalnom razvoju, ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici.

Na sastanku Plenarnog unaprijeđenog stalnog dijaloga razmatraće se bilateralni odnosi između Evropske unije i Crne Gore, te dešavanja na političkoj sceni i ključni kriterijumi iz Evropskog partnerstva. Predmet razgovora biće i parlamentarni izbori od 29. marta 2009. godine, sprovođenje Ustava, pitanja državljanstva i ljudskih prava, te borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i regionalna pitanja i međunarodne obaveze.

Sastanak će se održati u zgradi Vlade (ul. Jovana Tomaševića), sa početkom u 9.30 sati.
Uvodna izlaganja predsjedavajućih otvorena su za predstavnike sredstava javnog informisanja.

U 17.00 sati u Pres centru Vlade Crne Gore biće održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović i direktor Direktorata za zemlje Zapadnog Balkana u Generalnom direktoratu za proširenje Pjer Mirel.

Akreditacije za praćenje uvodnih izlaganja na Unaprijeđenom stalnom dijalogu i praćenje konferencije za novinare potpredsjednice crnogorske vlade i direktora Direktorata za zemlje Zapadnog Balkana Pjera Mirela možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?