Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Forum za podsticanje partnerstva u prekograničnoj saradnji

Objavljeno: 03.06.2009. 22:29 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Zajednički tehnički sekretarijat Prekograničnog programa Srbija Crna Gora, uz podršku Sekretarijata za evropske integracije Vlade Crne Gore i Ministarstva finansija Republike Srbije, organizuje u srijedu 04. juna 2009. godine Forum za podsticanje partnerstva u prekograničnoj saradnji u okviru ovog Prekograničnog programa.

Forum će se održati u Centru za kulturu u Bijelom Polju, sa početkom u 11 sati. Očekuje se da će skupu prisustvovati predstavnici opština, javnih preduzeća, organizacija za regionalni razvoj, kulturnih i obrazovnih institucija, sportskih udruženja, NVO-a i turističkih organizacija. Za učešće na Forumu prijavljeno je 150 učesnika iz obje države. Nakon uvodnih obraćanja predstavnika Sekretarijata za evropske integracije Vlade Crne Gore i drugih oficijalnih predstavnika, prisutnim će biti predstavljen Prekogranični program Srbija Crna Gora.

Cilj Foruma je da se prije objavljivanja prvog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru ovog Programa, omogući susret potencijalnih partnera i razmjena projektnih ideja. Planirano je da se prvi poziv za podnošenje predloga projekata za Prekogranični program Srbija Crna Gora objavi u toku juna. To znači da će se potencijalnim aplikantima, koji imaju pravo na učešće u tom Programu, uskoro pružiti prilika da apliciraju za bespovratna sredstva, za projekte koji će se sprovesti u programskom području i u kojima će biti uključen najmanje po jedan aplikant sa obje strane granice.

Prekogranični program Srbija Crna Gora finansira se iz fondova Evropske unije, u okviru druge komponenete Instrumenta za predpristupnu podršku - prekogranična saradnja. Kao zemlje potencijalni kandidati, Republika Srbija i Crna Gora su 2007. godine, zajednički izradili Prekogranični program koji se odnosi na period od 2007. do 2013. godine, na osnovu kojeg je EU namijenila fondove za pogranična područja između dvije države.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?