Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović učestvovaće na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP)

Objavljeno: 03.06.2009. 22:42 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović učestvovaće na Samitu predsjednika i premijera zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će se održati u Kišinjevu 5. juna 2009. godine.

Učešće potpredsjednika Lazovića na Samitu SEECP predstavljaće priliku za prezentiranje rezultata Crne Gore na planu unutrašnjih reformi i dostignuća u ekonomiji, evropskim i evro-atlantskim integracijama, kao i za jačanje saradnje sa zemljama u regionu.

Na ovogodišnjem Samitu Crna Gora će podnijeti zvaničnu kandidaturu za predsjedavanje SEECP-om, nakon Republike Moldavije i Turske koja će preuzeti predsjedavanje od juna 2009. godine. Predsjedavanje traje godinu dana, obično od juna do juna naredne godine, a predsjedavajući je ministar inostranih poslova.

Crna Gora je formalno postala 11. članica SEECP na Samitu održanom 10. maja 2007. godine u Zagrebu.

Punopravno članstvo u SEECP omogućava Crnoj Gori da, u još snažnijem kapacitetu, daje svoj doprinos unapređenju stabilnosti i saradnje u regionu, jer efikasna saradnja i prosperitet regiona predstavlja najbolji i najbrži način za potvrdu evropske orjentacije kako Crne Gore, tako i regiona u cjelini.

Članice SEECP su pored Crne Gore još i Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?