Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić i predsjednik Privredene Komore Velimir Mijušković, potpisaće Ugovor o saradnji u okviru sprovođenja Programa čistije proizvodnje u Crnoj Gori

Objavljeno: 06.06.2009. 00:38 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić, i Velimir Mijušković, predsjednik Privredene Komore, potpisaće Ugovor o saradnji u okviru sprovođenja Programa čistije proizvodnje u Crnoj Gori, u ponedjeljak, 08. juna 2009. godine, u 10,30 časova.

Program čistije proizvodnje će obuhvatiti aktivnosti koje se odnose na izgradnju nacionalnih kapaciteta za uvođenje čistije proizvodnje i ekološki prihvatljivih tehnologija u odabranim sektorima. Takodje, tokom realizacije programa biće sprovedeni specifični kursevi za: ekološki odgovorno upravljanje- EMS, procjenu životnog ciklusa proizvoda, eko-dizajn, eko-označavanje.

Pomenuti program biće implementiran pod nadzorom Ministarstva turizma i zaštite životne sredine Crne Gore, dok će Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) vršiti koordinaciju sprovođenja programa u skladu sa prihavćenom metodologijom za sprovođenje programa čistije proizvodnje. Privredna komora, kao institucija domaćin sprovođenju Programa, biće zadužena za upravljanje istim, uključujući koordinaciju svih aktivnosti vezanih za implementaciju plana rada.

Potpisivanje ugovora biće obavljeno u Sali za sastanake Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, sa početkom u 10,30 časova i otvoren je za medije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?