Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović predvodi crnogorsku delegaciju na velikom međunarodnom Sajmu nekretnina i investicionih potencijala EIRE u Milanu

Objavljeno: 08.06.2009. 19:15 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović predvodiće crnogorsku delegaciju na velikom međunarodnom Sajmu nekretnina i investicionih potencijala EIRE od 9. do 12. juna u Milanu. Na štandu Ministarstva za ekonomski razvoj biće izloženi projekti i investicioni potencijal Crne Gore. S obzirom da su u periodu održavanja EIRE aktuelni tenderi za velike projekte poput Velike Plaže i Ade Bojane, dok se na nekim poput Bjelasice i Komova i hidroelektrana na Morači i dokapitalizaciji Elektroprivrede intenzivno radi, ovaj događaj će pružiti dodatnu mogućnost za promociju i animiranje investitora.

U okviru EIRE 2009. ministar Gvozdenović govoriće i na County Presentation (Prezentacija države), što je odlična prilika za delegacije da predstave najveće i najatraktivnije projekte u svojim zemljama.

Tema ovogodišnje crnogorske Country Presentation je "Mogućnosti investiranja u Crnu Goru". Na prezentaciji će, pored ministra Gvozednovića, govoriti i pomoćnik ministra za industriju i preduzetništvo Dragan Kujović, na temu Industijska zona Obod, Cetinje i pomoćnik ministra za stambene poslove Marko Vujović, na temu Tematika stanovanja (Housing) u Crnoj Gori, kao i direktor Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija
Petar Ivanović.

EIRE Milano predstavlja jedan od najvećih evropskih sajmova investicionih potencijala i mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora. Poznat je po prisustvu velikog broja zemalja i okuplja donosioce odluka u raznim oblastima, sa akcentom na tržište nekretnina. Za samo par godina ovaj sajam se potvrdio kao jedan od glavnih real estate događaja i predstavlja novi epicentar zbivanja za međunarodne investitore i profesionalce iz oblasti tržišta nekretnina.

Sajam ima dva osnovna cilja: potvrđivanje razvijenih i širenje rastućih tržišta nekretnina, a posebno je koncentrisan na oblast Mediterana i brzo rastuća tržišta. Na sajmu se predstavljaju zemlje Istočne Evrope, Mediterana, Srednjeg i Dalekog istoka i Južne Amerike. Samo prošlogodišnji porast izlagača od čak 19 odsto i posjetilaca od 17 odsto svjedoči o neospornoj važnosti tog događaja.

Neke od zemalja koje su se do sada predstavljale na sajmu su Indija, Amerika, UAE, Francuska, Njemačka, Rusija, Mađarska, Grčka, Austrija, Maroko, Brazil, Luksemburg, Rumunija...
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?