Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak Radne grupe za Zapadni Balkan Komiteta regiona Evropske unije

Objavljeno: 12.06.2009. 00:19 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sastanak Radne grupe za Zapadni Balkan Komiteta regiona Evropske unije biće održan u petak, 12. juna, u Kongresnoj sali Hotela "Maestral" u Budvi. Organizatori sastanka su Komitet regiona EU, Opština Budva, Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Zajednica Opština Crne Gore.

Sastanak, koji će početi u 09.30 sati, otvoriće ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović. Na otvaranju će govoriti i predsjedavajući Radne grupe za Zapadni Balkan Jos Habert i predsjednik grada domaćina Rajko Kuljača. Uvodni dio sastanka otvoren je za predstavnike medija, a u 13.00 sati biće održana pres konferencija.

Komitet regiona Evropske Unije osnovan je Ugovorom iz Mastrikta, sačinjavaju ga predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti i ima savjetodavnu funkciju. Radna grupa za Zapadni Balkan je osnovana 2006. godine, sa ciljem da prati proces proširenja, imajući u vidu situaciju u zemljama Zapadnog Balkana, kao i da podstiče aktivnosti lokalnih i regionalnih vlasti, kako bi se osigurala odgovarajuća primjena Evropskog zakonodavstva na lokalnom i regionalnom nivou.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?