Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak unaprijeđenog stalnog dijaloga o pravdi, slobodi i bezbjednosti

Objavljeno: 16.06.2009. 18:45 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga u oblasti pravde, slobode i bezbjednosti između Crne Gore i Evropske komisije biće održan u srijedu, 17. juna, u sali Ministarstva za evropske integracije, ul. Stanka Dragojevića 2, sala na III spratu, u 09.00 sati.

Sastanak će ispred Vlade Crne Gore voditi ministar za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i rukovodilac Grupe za evropske integracije koja pokriva ovu oblast Nada Vukanić, a ispred Evropske komisije zamjenik šefa Jedinice za Crnu Goru i Albaniju u Generalnom direktoratu za proširenje Vasilis Maragos.

Na sastanku će se razmatrati reforma pravosuđa, borba protiv korupcije, vizni režim i nadzor granica, pranje novca, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, zaštita ličnih podataka, ljudska prava i implementacija projekata u oblasti pravde, slobode i bezbjednosti. U svim oblastima razmatraće se zakonodavni okvir, njegova usklađenost sa pravnim tekovinama EU i sprovođenje zakona.
Predstavnici crnogorskih institucija prezentiraće kolegama iz Evropske komisije ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u svim sektorskim politikama koje su predmet razgovora, s akcentom na ključne aktivnosti u periodu od prethodnog sastanka koji je održan u junu 2008. godine. Crnogorska strana je za ovaj sastanak uputila EK pisane priloge o temama iz dnevnog reda, preko 20 priloga, što je uobičajena praksa koja omogućava efikasan i konstruktivan dijalog dvije strane.

Sa ovim sastankom Unaprijeđenog stalnog dijaloga realizuje se kalendar ključnih događaja i sastanaka između Vlade Crne Gore i Evropske komisije u vezi praćenja implementacije Sporazuma kako je planirano krajem prethodne godine. U drugoj polovini godine planirana je intenzivna komunikacija u vezi sa odgovorima na Upitnik Evropske komisije.

Uvodna izlaganja predsjedavajućih su otvorena za predstavnike medija, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?