Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija projekta Institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede u Crnoj Gori (MIDAS)

Objavljeno: 17.06.2009. 01:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Okrugli sto na kojem će biti prezentiran Projekat MIDAS, čiji je cilj institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede u Crnoj Gori, biće održan u srijedu 17. juna 2009. godine. Projekat je usmjeren na jačanje ruralnog razvoja, jačanje administrativnih i upravljačkih kapaciteta u skladu sa pretpristupnim zahtjevima EU, te upravljanje, administraciju i monitoring. Projekat će biti realizovan u narednih pet godina, po osnovu investicionog zajma IBRD-a u iznosu od 11 miliona EUR i GEF Granta u iznosu od 4 miliona USD.

Okrugli sto otvoriće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović, a govoriće i predstavnik Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Piter Olters i predstavnik delegacije Evropske komisije u Podgorici. Učesnici skupa biće predstavnici institucija i partnera koji će učestvovati u realizaciji projekta, kao i predstavnici sredstava javnog informisanja.

Osnovni cilj okruglog stola biće upoznavanje svih relevantnih partnera sa komponentama projekta i tehničkim aspektima njegove realizacije (finansijsko upravljanje projektom, nabavke, indikatori za praćenje projekta i sl.). Takođe, jedan od bitnih ciljeva jeste i dogovor ključnih donatora o izbjegavanju preklapanja i većem stepenu komplementarnosti aktivnosti na ruralnom razvoju u Crnoj Gori, prvenstveno usaglašavanje aktivnosti sa predstojećim IPA projektom: Podrška formiranju, programiranju i uspostavljanju IPARD sistema u Crnoj Gori.

Prezentacija će se održati u restoranu Ribnica (obala Ribnice b.b. Podgorica), u 09:00 sati.

Ovdje možete naći agendu Okruglog stola.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?